DEVA Partili Ergen: “Kesintisiz eğitim ve öğretime su gibi muhtacız”

Ergen, zor bir dönemden geçildiğinin altını çizerek, “Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Böylesi bir dönemde kesintisiz eğitim ve öğretime ekmek gibi, su gibi muhtacız. Travmaların üstesinden gelmenin en önemli yolu normalleşmedir. Hayatı normalleştirmenin en önemli aracı da eğitim sürecidir. Afetlerde ilk eğitimi feda edersek daha çok afetle karşılaşmaya devam ederiz.” ifadelerini kullandı.

“Örgün eğitimde gençler hayata dört elle sarılır”

Örgün eğitiminin önemine dikkati çeken Ergen, “Örgün eğitim sürecindeki herkes, kendini psikolojik olarak güvende hisseder. Öğrencilerin hedeflerine ara vermeden devam etmeleri, onların hayata daha güçlü tutunmalarını sağlar. Hele hele, depremzede arkadaşlarımızın gözlemlenmesi ve onlara anında geribildirim ile sağaltım sağlanması örgün ortamda kolaylaşır.” dedi.

“Uzaktan eğitim kararından vazgeçmeye çağırıyorum”

Ergen, iktidara uzaktan eğitim kararından vazgeçme çağrısında bulunarak, “Oysa uzaktan eğitim ile hiçbir öğrencinin iç ve dış dünyalarını anlayamazsınız. Hiç kimseye destek olamazsınız. Öğrencileri kendi kaderlerine terk edersiniz. Onları yalnızlığa iter, uzmanlardan mahrum bırakırsınız. Onun için iktidara bir çağrıda bulunuyorum. Sadece DEVA Partisi adına değil, daha dün deprem bölgesindeki yıkımı yerinde gören bir vatandaş olarak konuşuyorum.” şeklinde konuştu.

“Tüm okullar misafir öğrenci kapasitesini belirlesin”

Önerilerini de açıklayan Ergen şöyle devam etti:

“Yapacağınız iş çok basit. Deprem bölgesine yakın ve hasar görmeyen illerdeki, temel eğitim kurumlarını ve üniversiteleri önce bir tespit edin. Tüm Türkiye çapındaki tüm okullar, okul öncesinden üniversitesine kadar her okul da misafir öğrenci kapasitesini belirlesin. Bu kapasitelerini liste olarak yayınlasın.”

“15 Mart’a kadar yerleştirmeler tamamlansın”

Ergen, “Önce deprem bölgesine yakın illerde, sonra da diğer illerde depremzede öğrencilerin misafir öğrenci olarak kabul edileceği üniversiteler ve bölümleri belirlensin.” önerisinde bulunarak, “Sonra bu üniversite ve fakültelerin listeleri depremzede öğrencilerin tercihlerine sunulsun. Eğer tercih yoğunluğu olursa, seçimi, tercihi ve yerleştirmeyi üniversiteler yapsın. Ayrıca misafir öğrenci, misafir öğretim elemanı sistemi hemen işletilsin. Tarih de veriyorum: 15 Mart’a kadar, öğrenci yerleştirmeleri tamamlansın.” diye konuştu.

“Atanamayan öğretmen adayları görevlendirilsin”

“Gelin, eğitimi kesintiye uğratmayalım” diyen Ergen, şunları kaydetti:

“Deprem bölgesindeki okul öncesi ve temel eğitim, bugünden, hiç zaman kaybetmeden konteyner ve kış çadırları kurularak eğitim-öğretime hazır hale getirilsin. Bu çadır ve konteyner eğitim ortamlarına da atanamayan öğretmen adaylarımız görevlendirilsin. Deneyimli gönüllü öğretmenler ya da emekli öğretmenlerimiz de elbette göz önünde bulundurulsun. Deprem bölgesinde olmayan illerdeki üniversiteler, derhal normal eğitim-öğretim sürecine geri dönsün.”

“AFAD Eğitim Yönetimi birimi hızla kurulmalı”

Ergen, partisinin Eğitim Eylem Planı’nda afetlerde kesintisiz eğitimin önemli bir yer tuttuğunu dile getirerek, “Eylem planlarında önerdiğimiz Telafi Bilim Kurulu, Telafi Eğitim Bütçesi ve AFAD Eğitim Yönetimi (AFAD-EY) birimi hızla kurulmalıdır.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.